Música

MAIG 2020
Donem gràcies a la vida, a estar vius, a gaudir de tot el que ens dóna...
ABRIL 2020
Somriure sempre, junts tot és més fàcil...


MARÇ 2020

En moments difícils...
MARÇ 2018

En pocs dies arribarem a Setmana Santa, amb aquesta cançó volem parlar de la força que ens transmet Jesús amb tot el seu patiment, ha de ser la força que ens empeny a continuar, a no defallir,... després de tot sempre torna a sortir el sol.Maig 2017

Des de fa un parell de setmanes ens trobam en temps de Pasqua, un temps de celebració, alegre, ple de llum, ... i que coincideix plenament amb la primavera.  El mes de maig és un mes que tradicionalment es dedicava i encara es dedica a la Mare de Déu, a les flors, als colors, al bon temps.  És un temps on predomina l'alegria.  

Per aquest motiu volem proposar-vos un tema ben diferent.  Un tema alegre, amb un ritme caribeny que ens convida a ballar i que en alguna de les seves frases parla de resar a la Mare de Déu per tal que ajudi al protagonista del vídeo-clip.  Es tracta de la cançó "Desde que estamos juntos" de Melendi.  Una cançó inclosa dins el seu darrer disc titulat "Quítate las gafas" que va editar tot just durant la segona part de l'any 2016.Abril 2017

En pocs dies acabarà la Quaresma i arribarem a la Setmana Santa i Pasqua.  És la setmana gran per als cristians, una setmana en la que celebram i recordam molts dels fets ocorreguts a Jesús en els seus darrers dies.  Iniciam la Setmana Santa amb el Diumenge de Rams, dia en què Jesús entra triomfal a Jerusalem; és aclamat com a rei.  El Dijous Sant celebram la institució de l'Eucaristia recordant el Darrer Sopar de Jesús amb els seus apòstols.  Divendres Sant recordam la mort de Jesús a la creu i la setmana culmina amb el Diumenge de Pasqua, on celebram festivament la resurrecció de Jesús.  

Així que evidentment aquest mes volíem oferir-vos alguna cançó que tingués molt a veure amb el que celebram durant la Setmana Santa, i pensam que ho hem trobat.  La peça que us proposam és del conegut Joan Manuel Serrat i es titula "La Saeta".  És una cançó que posa música a un poema del famós Antonio Machado i que Serrat va interpretar per primera vegada el 1969, formant part d'un àlbum dedicat al mateix poeta.  Amb el pas dels anys s'ha convertit en un clàssic que ha estat versionat per molts cantants i bandes de música principalment d'Andalusia.Març 2017

L'hivern va passant i amb ell ens anam atracant a la primavera.  El dia s'allarga, el sol ens escalfa un poc més cada dia i el temps torna canviant, passant de la pluja al sol en un no res.  Al mateix temps hem entrat en la Quaresma, època de preparació per la gran festa de la Pasqua; cada setmana anirà perdent un dels seus peus fins a no quedar-ne cap.  

Després d'estar pensant quina cançó us podríem proposar en aquesta ocasió ens hem adonat que potser estaria bé parlar de l'arribada de la primavera.  Per aquest motiu hem trobat una cançó del famós grup de Liverpool, The Beatles:  "Here comes the sun", és a dir, una cosa així com Aquí arriba el sol, fent referència a la major durada de la llum del dia i a la millor predisposició de l'ànim del ser humà davant la vida.  Aquesta cançó va sortir al mercat al 1969 a l'àlbum Abbey Road.

 


Febrer 2017

Després d'uns dies de fred intensos i acompanyats amb molta pluja ens arriba el mes més curt de l'any, febrer.  Febrer, que es caracteritza per tenir els dies més freds de tot l'any, és un mes en el qual celebram carnaval i també Sant Valentí.  Parlar de Sant Valentí, és parlar d'amor i d'enamorats.  Jesús ens va parlar d'amor en innombrables ocasions amb fets i paraules.  

En aquesta ocasió us volem proposar una cançó que ens parla precisament d'amor:  "Love" de Nat King Cole, una cançó de jazz - swing interpretada per primera vegada en 1964 formant part de l'àlbum del mateix nom i que posteriorment altres cantants han volgut versionar, com Frank Sinatra o Michael Bubblé.  Curiosament la lletra d'aquesta cançó ens va explicant què significa la paraula amor partint de cadascuna de les lletres que conformen la paraula.

Gener 2017

Ja tenim aquí un nou any, i amb ell nous projectes, nous propòsits, noves il·lusions, ...  Un dels desitjos més anomenat per tothom seria el de poder tenir un món un poc més just, en pau, sense guerres, ni enveges, ni baralles, ni injustícies, ... en definitiva poder tenir un món millor, més solidari.

Xerrant de pau, i aprofitant que el proper 30 de gener es celebra el dia mundial de la pau us volem proposar aquesta cançó titulada "Heal the world", que traduït vol dir "Curem el món".  Aquesta cançó va ser interpretada pel rei del pop, Michael Jackson, allà per l'any 1991 i la podreu trobar dins l'àlbum "Dangerous".  En ella, el cantant ens demana que curem el món i que el facem un lloc millor.
Desembre 2016

Iniciam el mes de desembre i ens trobam ja en Temps d'Advent.  Temps de preparació per la gran festa del Nadal, la celebració del naixement de Jesús.  És hora de decorar les cases, de posar l'arbre ben engalanat i el betlem amb el portal, els pastors, els Mags, ...  i fins i tot el caganer.  Els fiets i fietes han de tenir ben apunt les seves cartes per enviar als Reis; encara hi són a temps!!

En aquesta època toca escoltar nadales ja siguin tradicionals o nadales més modernes.  La que us proposam avui és una nadala ben coneguda:  "Little drummer boy" o traduït "El petit tamboriner" interpretada per un grup a capela ben actual com és Pentatonix.  Aquesta tradicional nadala l'han interpretada al llarg dels anys molts cantants, destacant Rafael, Boney M o Michael Bublé.
Novembre 2016

A partir d'avui volem anar proposant cada mes una cançó que estigui relacionada en certa manera amb la nostra assignatura, ja sigui pel contingut de la peça, per alguna paraula, per l'època de l'any, ...  

Iniciarem aquest apartat amb un petit homenatge al gran cantautor canadenc Leonard Cohen, mort recentment als 82 anys.  Amb una carrera plena d'èxits, discs, gires i concerts, volem recordar aquesta cançó:  "Hallelujah", interpretada per primera vegada l'any 1984 en el seu disc "Various Positions".  Des de llavors aquesta peça ha estat versionada per altres artistes com ara Jeff Buckley, Alexandra Burke i Bon Jovi entre d'altres.