divendres, 17 de març del 2017

La Pasqua jueva i cristiana

Durant els darrers dies, i dins el tema del calendari litúrgic, estem veient amb els alumnes de 5è que la festa de la Pasqua no és una festa d'origen cristià.  La Pasqua té els seus orígens a l'època de Moisès quan aconsegueix alliberar el poble d'Israel de l'esclavitud.  Després de molt de patiment, Déu envia 10 plagues per convèncer al faraó que deixi partir al poble d'Israel.  Després de la darrera plaga, el faraó deixa marxar a Moisès i el seu poble.  Era un vespre de lluna plena durant la primavera.  Per aquest motiu van decidir que cada any, el diumenge posterior a la primera lluna plena de primavera celebrarien la festa de la Pasqua, que significa "el pas del Senyor".

Uns 1000 anys després, mentre Jesús era a Jerusalem amb els seus amics per celebrar la festa de la Pasqua, com tot bon jueu, és apressat, torturat, mort i al cap de 3 dies va ressuscitar.  Aquesta coincidència fa que mentre els jueus celebren la seva Pasqua, els cristians celebram la resurrecció de Jesús.

A continuació us proposam una activitat per conèixer un poc més les diferències entre la Pasqua jueva i la cristiana; primer hi trobareu una breu descripció dels orígens de la pasqua, del seu significat i dels seus rituals i posteriorment hi ha un qüestionari per contestar.  Us ho podeu descarregar i treballar directament a l'arxiu.  Esperam que us sigui d'utilitat!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada