divendres, 20 de gener del 2017

Què recordam el dia de la Pau


En Gandhi va néixer el 1869 a Porbandar, a l’India; i va morir dia 30 de gener de 1948.  No era massa bon estudiant i li va costar molt arribar a la universitat. Finalment va anar a estudiar dret a Anglaterra i va aprendre moltes coses de la cultura occidental i la nostra manera de viure; també va començar a llegir la bíblia, ja que a l’Índia el llibre sagrat que va estudiar era la Bhagavad-Gita.

En Gandhi deia:  ”No he de moure ni un dit per fer mal, però donaré la meva vida per defensar la justícia”.  Gandhi deia també que tots som iguals i que tots podem anar a les mateixes escoles, als mateixos trens, ...  A molta gent no li agradava que digués això i el tancaren a la presó per aquest fet, però no va callar mai i tampoc va fer mai mal a ningú.

A l’India molts pensen que hi gent que no mereix ser ni tan sols tocada, ”els intocables”, que és la classe social que fa les tasques que ningú vol fer.  Els fillets no poden anar a l’escola ni menjar mai amb els altres.  Gandhi deia que ningú és intocable.

Anys més tard hi va haver moltes baralles entre els hindús de religió hindú, que creuen en el déu Krsna, i els hindús de religió musulmana, que creuen en Al.là.  Gandhi va dir que deixaria de menjar mentre no hi hagués pau i quasi bé es va morir perquè va estar 40 dies sense menjar.  Finalment els qui no volien la pau el van matar el 30 de gener de 1948 per poder fer la guerra al seu país.

Passant els anys es va decidir celebrar el "Dia de la Pau" el dia de l'aniversari de la seva mort per retre-li homenatge.  Per aquest motiu dia 30 de gener celebrem el dia de la pau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada