divendres, 17 de febrer del 2017

Visitam Santa Maria del Mar de Barcelona

Amb els alumnes de 6è estem parlant de l'Església i la seva missió; dels seus inicis, la seva organització, la jerarquia, els diferents tipus de temples, ...  Ens hem adonat que és un tema molt ampli i que no només hem de parlar de les persones que formam l'Església, sinó també dels edificis en què ens trobam els cristians.

Els temples, són els llocs de trobada amb Déu.  En el cristianisme es diuen esglésies, però depenent de la importància del temple o del lloc on està ubicat pot denominar-se d'una manera o altra.  Hi ha catedrals, parròquies, esglésies, ermites, basíliques, capelles, monestirs, ...  Formen part de l'art religiós d'una ciutat.  De fet, alguns o molts dels temples que hi ha pel món són vertaderes obres d'art que són admirades per la gent siguin o no cristianes.

Tots coneixem algun temple a prop per poder visitar i veure les característiques que s'hi poden distingir, però per si no fos el cas, us proposam una visita virtual a un temple simplement espectacular.  Es tracta d'una visita virtual a la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona, situat al barri de la Ribera, d'estil gòtic i construït durant el segle XIV, i que a més ha estat inspiració de la novel·la "La Catedral del Mar".  Sense paraules!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada